W dniach 17-19 września Wojewódzki Inspektorat Jakości Handlowej Art. Rolno-Spożywczych w Szczecinie zorganizował szkolenie metodyczne dla kierownictwa wszystkich oddziałów wojewódzkich IJHARS. Spotkaniu przewodniczył dr Przemysław Rzodkiewicz, Główny Inspektor IJHARS, oraz Anna Kusy-Łowickia, Zachodniopomorski Wojewódzki Inspektor JHARS, a także Agnieszka Sudoł, zastępca GI oraz Ewa Krzyżewska-Kuran, Dyrektor Generalna GIJHARS.
Była to okazja do wspólnych rozmów o bieżących i przyszłych wyzwaniach stojących przed Inspekcją w regionie. Pracownicy WIJHARS wzięli udział w szkoleniu poświęconemu wybranym aspektom budowania, rozwoju i funkcjonowania nowoczesnych organizacji w sektorze publicznym. Spotkanie w Zachodniopomorskim Urzędzie Wojewódzkim w Szczecinie uzupełnił wykład pt. „Nowoczesne metody badań zafałszowań żywności” pana dra inż. Wojciecha Sawickiego, adiunkta w Katedrze Mikrobiologii Stosowanej i Fizjologii Żywienia Człowieka z Wydziału Nauk o Żywności i Rybactwa ZUT.
fot. Seweryn Żybort (IJHARS)
Tekst: dr Wojciech Sawicki